Denar iz dela

Obstaja ogromna razlika med delom za denar in denarjem iz dela.

Delo za denar je ideja sistema, kako naj posameznik preživi. Je le način. Večina nas se je vse odraščanje gnala za idejo svojega denarja, neodvisnostjo in svobodo, da smo pristali v prvi trgovini, ki nas je vzela za 4€ na uro. Imamo svoj denar. Ja, imam svoj denar. Delam in imam denar. Iz dneva v dan. Toliko se potisnemo v sam sistem in kalup, da vmes niti ne pomislimo česa si zares želimo. Kaj bi mi sploh želeli s svojim življenjem. Se vidim na tem delovnem mestu čez 30 let? Odkimavate? Se kremžite? Dajte odpoved. Je težko? Dajte odpoved. Je meni lahko rečt? Bila sem tam. Been there done that. Dajala sem svojo energijo, potencial, čas, Sebe…za denar. Ki je hitro skopnel.

In je denar iz dela. To je tisto nekaj sladkega, kar mi je uspelo z leti sestaviti. Razumem in sprejmem, da nismo vsi za vse in da ljudem delo v sistemu ustreza. Le razumem ne, zakaj toliko tarnajo nad njim? Uravnajte se z njim. Če se z njim strinjate, zakaj ga zaničujete? Če se ne strinjate z njim, potem pojdite svojo pot. #mahalo vsakemu dnevu, ko lahko spim dokler želim, ko nimam avtoritete, ki želi izkazovati lasten gnev nad mano, ko ne rabim bit takrat in takrat tam in tam… Res hvala ❤️ Mahalo 🙏 Želim reči… Da je v vsakem od nas en biser, potencial, zaradi katerega smo prišli v ta telesa na ta svet. K temu me je spodbudilo snidenje prijateljice izpred let. In po vprašanju “kaj je novega”, ugotavljam, da je pri njej leto 2009. Ostala v času. Skrbi za družino. Tu in tam si kaj privoščijo. Na moje vprašanje “Še rišeš?” je odgovor samo zamah z roko. Zakaj pa ne? Eh, nimam časa za to.

Pa veste kakšen talent? Iščeš takšne. “Ja, sej zdaj vsi rišejo, vsi šivajo, vsi so neki umetniki, ne moreš več izstopat”. Iz-go-vo-ri.

Ja, vsi rišejo, delajo, ustvarjajo in od tega živijo. Ker si upajo. Ker so prešli strah in ne mahajo z rokami. Ker si upajo. Ker imajo POGUM. Ker imamo pogum. To je denar iz dela. To je nekaj tvojega, kar ti nihče ne more vzeti.

Zato, ko si želite več denarja, si namesto tega želite oz. ustvarjajte priložnosti, ki vas bodo do njega pripeljale. Denar ni nikoli vzrok, je vedno posledica. Nikoli smisel in nikoli povod.

Povod naj bo ljubezen vašega poslanstva na tej Zemlji. Nismo vsi za vse.

Zato bodite Vi za Vas.

Z vso ljubeznijo, Barbara 💖