When you know better, you do better!

Gledala sem oddajo Oprah Winfrey, za katero lahko rečem, da je ena izmed mojih ljubih in večjih učiteljic v mojem življenju, in sicer je pri njej pred leti gostovala Maya Angelou. To je njena mama/sestra/prijateljica, kot ji je sama rekla. Od njiju sem se naučila nekaj, kar mi dnevno služi.

“When you know better, you do better.”

Torej, ko znaš bolje, delaš bolje. 

Jaz sem to resnico, ki sem jo resnično vzela za svojo, prenesla na večino področij mojega življenja. Predvsem v odnose, ki jih imam tako rada. Zelo mi je pripomogla pri omejevanju Ega, ki tako rad poskoči in dela dramo. Dela nekaj, samo da dela. Ampak življenje brez Ega, ni življenje. Samo uravnovesiti ga je potrebno. Ga razumeti in sprejeti. Takrat nas misli ne mučijo, ampak nas usmerjajo. In mi usmerjamo njih.

Zato, če imaš možnost biti prijazen, ko je kdo do tebe nesramen, bodi. Ker znaš bolje.

Če imaš možnost pomagati drugemu, ki ima manj, pomagaj. Ker znaš bolje.

Če želiš povedati svoje misli in mnenje, naredi to z ljubeznijo in spoštovanjem. Ker znaš bolje.

Ne primerjaj se z ljudmi in ne išči več njihovega odobravanja. Tu si zase. Znaš bolje.

Ne skrivaj se več v senci in se delaj manjšega, zato da bo drug sijaj. Sij. Zase. Znaš bolje.

Ne pusti Egu, da potamani tvojo Zavest, želje in čutenja. Pokaži mu mesto. Znaš bolje.

Predvsem pa, ko ljudje na vas gledajo zviška, ko se do vas obnašajo tako, kot si ne zaslužite, ko so odnosi ne-zdravi in vas trgajo na pol, jim dovolite, da odidejo. Svoje so opravili. S svojim odnosom vam kažejo sebe in svojo vibracijo, ki pa z vašo ni kompatibilna. Ni dobra ali slaba, le drugačna je. Ljudje vedno pridejo v naša življenja zato, da nas naučijo lekcij. Ko jih sprejmemo, se lahko poslovijo, če želijo. Enako velja za nas v življenjih drugih ljudi.

Zato ne govorite žal o ljudeh, kateri so vas prizadeli, pokažite raje svoj obraz, ki je poln ljubezni v vašem življenju. Saj pa ja vendar znate bolje. Zato delajte dobro in bodite dobri. Vse ostalo pa ni več vaša briga.

Če lahko zaključim v ciničnem in sarkastičnem tonu mojega strica, bi ta rekel… Ne spuščaj se na nivo “idiota”. Na tem nivoju te bo zagotovo premagal 🙂

Imejte čudovit dan, smejte se in vedite bolje!

Z vso ljubeznijo, Barbara ❤