Izberite Srčno!

Srčno pozdravljeni!

Končno je popustil nek pritisk, občutite tudi vi? Kakor da lahko malo lažje dihamo. Na splošno so ljudje okrog mene veliko bolj sproščeni in ljubeči. Tvoja vibracija privlači tvoje pleme, pravi pregovor. Vedno bolj opažam, da je res.

V naslednjih besedah nikakor ne želim vibrirati žrtve, le golo bi opisala nekaj dejstev, ki to razmišljanje potrjujejo. Veste tisto, ko si ljudje dovolijo pa absolutno vse narediti ali reči, brez tega, da bi sploh pomislili na to, kako se počutite ali še bolje – kako bi se sami počutili, če bi se drugi tako obnašali do njih. Svet je njihov, svet se vrti okrog njih. Jih poznate? Zagotovo osebo ali dve, je tako? Jaz jih ali pa sem jih poznala kar nekaj. Predvsem moževa družina je takšna, da znajo kaj hitro povedati besedo ali dve na moje kilograme, obnašanje ali odnos. Hitro sem tista, ki skrbi za njihov gnev, ne vedoč, da vse to izhaja iz njih.

Veste, kje sem jaz delala napako oz. iz česa sem dobila lekcijo? Nisem poslušala intuicije, niti občutkov. Največkrat sem šla k njim zato, da se Miha ni počutil napadenega, da sem imela “misijo”, da ga rešujem, ker se on slabo počuti. Sem prevzemala breme, ki ni moje. Seveda sem dobila udarec nazaj, mimogrede. In vedno bolj sem čutila, ker sem se toliko zapirala, ker sem počela stvari proti sebi, da so to občutili tudi oni in tak odnos sem dobila nazaj. 

Vse dokler nisem prišla do spoznanja in navodila – Odnosi, ki vam ne koristijo, v katerih se ne znajdete, kateri vam ne služijo in vas delajo manjše kot ste,… zaključite jih. Niso primerni za vas. Ni potrebno, da se z vsemi razumete, dovolj je, da jih spoštujete.

Moj naslednji odziv je bil, da tega kar ne morem narediti, ker je to njegova družina, del njegovega življenja, ne morem tega odvzeti. Res je, njemu ne, sebi pa lahko to privoščim. Sama imam dovolj moči in zaupanja, da se bom odločila prav. Vseeno pa nismo leta 1823 (npr.), ko se ženska priženi v družino in prinese doto. Čas je že, pa seveda je, da začnemo ustvarjati svoje.

Kako pa konec koncev naj oblikujem svojo družino, če ne sama z njim? Kako naj vzgajam svoje otroke, živim svoje življenje in se veselim vsakega dne, ki prihaja, če ne z Njim? Ali naj res čakam, da vsi okrog mene pomrejo, da se bom končno počutila srečno in svobodno?

Ker marsikdo me lahko preživi 🙂

Kar želim povedati je, da nikoli ne bom vsem popolno ali sploh všeč; da se kakopak ljudje ne bodo strinjali z načinom razmišljanja ali delovanja, ki ga bom ubrala; pa da nikakor ne bom dovolj dobra za ljudi, ki niso v prvi vrsti dovolj dobri Zase.

Kdo želite biti, je vaša odločitev. Samo Vaša.

Izberite Srčno!

Z vso ljubeznijo, Barbara ❤