Sonce v Senci

Srčno pozdravljeni!

Opazovala sem mojo psičko na sprehodu. Ko hodi po soncu na vsak način sili in sili, vleče in hiti v senco. Ko pride v senco se niti ne zave, da ji je hladneje in sili kar naprej, dokler spet ni na soncu in ponovno išče senco. Ne ustavi se. Njena narava, nagon in fiziološke danosti želijo poskrbeti zanjo. 

Tole sem povezala s človekom, našo naravo in vztrajnostjo, da silimo iz ene stvari v drugo. Da si ne vzamemo prepotrebnega časa, da ozdravimo in zacelimo tisto, kar nas boli, kar nas je prizadelo; da za trenutek ne posedimo in se zahvalimo ali se pohvalimo, ker je bilo delo dobro opravljeno; da ne opazujemo ali opazimo čudovitosti, ki se dogajajo okrog nas, pa čeprav v težjih časih; da prej, kot sebi, verjamemo in zaupamo občutkom, mislim in napotkom drugih ljudi, medijev ali neznancev… Da najprej podvomimo vase, najprej spodnesemo sebi. Iščemo senco, ko hodimo po soncu in jočemo za soncem, ko hodimo v senci. 

Hitimo in pozabljamo nase. Kolikokrat se vprašate, če se resnično strinjate s tem, kar počnete čez dan? Kolikokrat se pogovarjate z ljudmi samo zato, da bi imeli dobro mnenje o vas in da se jim ne bi zamerili? Da bi o vas mislili, da ste dobri? Kolikokrat se vprašate ali skrbite o tem, kaj si drugi mislijo o vas, medtem ko niti nimate oblikovanega mnenja sami o sebi?

Zakaj slediti, hoditi po poti, ki ni vaša, samo zato, da hodite?

Zakaj neprenehoma silimo za nečim, kar nimamo, pa bi želeli imeti; ko pa tole imamo, pa ne znamo ceniti? Nam misli begajo drugam, medtem ko se nove želje že oblikujejo?

Pa resnično menite, da boste srečni, ko boste kopija nekoga drugega?

Je možno stati na soncu in v senci hkrati?

Ali na koncu koncev ni važno kje stojimo, če smo zadovoljni s krajem in trenutkom v katerem samo Smo? Obstaja prav ali narobe? Obstaja eno, kar obožujem in kar bom vedno znova zagovarjala in k temu strmela.

Mir. Notranji mir. Mir v Duši. Dušni mir.

Karkoli mu že rečemo, to je občutek, zaradi katerega vsak dan odpremo oči in se samo zahvalimo, da Smo.

Le razmišljam…

Z vso ljubeznijo, Barbara ❤