O Reiki in njegovem delovanju

KAJ JE REIKI?

Živo telo izžareva toploto in energijo, torej življenjsko silo. V različnih kulturah ima različna imena. Japonci ji pravijo ki (življenjska sila Zemlje, planetov in zvezd, neba ter vseh živih organizmov). Vse, kar živi, vsebuje ki in jo izžareva – to je biomagnetska energija aure. Reikist se tako poveže z virom vesoljne KI – z Vesoljem. Življenjska energija se pretaka skozi naša telesa ne glede na to, če o tem razmišljamo ali ne. Za Reiki ni potrebna nobena vera ali prepričanje, deluje povsem enako pri ljudeh različnih veroizpovedi in načinih življenja. Reiki je v celoti pozitivno naravnan in živemu bitju nikakor ne more škoditi. Ustrezno zdravljenje uravnoveša levo in desno možgansko poloblo ter vse čakre in energetsko polje, čisti pa tudi pretok življenjske sile ki. Praktikant ga lahko uporablja zase in za ostale ljudi, za živali in rastline, hrano in zdravila, predvsem pa za zaščito pred negativnimi vibracijami in nezaželenimi dogodki.

teaserbox_18652851

 

KAKO DELUJE?

Beseda Reiki je sestavljena iz REI – kar pomeni univerzalno (raven duha in telesa) in KI – življenjska energija, ki se pretaka po telesu vseh živih bitji. Tisti, ki izvaja Reiki ni izvor te energije, ampak njen prevodnik. Reiki tako omogoča samozdravljenje in zdravljenje drugih. Več Reikija kot uporabljamo, močnejši pretok energije teče skozi naša telesa.

Delovanje Reikija:

  • Je vedno lahko samo pozitivno.
  • Odpravimo negativne miselne in čustvene vzorce.
  • Sprostimo energetske blokade.
  • Razstrupimo telo, ga sprostimo in umirimo.
  • Pomagamo olajšati , odpraviti mnoge bolezni in bolečine.
  • Povečamo učinek zdravil.
  • Razvijemo samozavest (okrepimo vero vase in izboljšamo medčloveške odnose).
  • Povečamo intuicijo.
  • Omogočimo boljši pretok energije skozi energetske centre, tako pa tudi pospešimo svojo duhovno in osebno rast.

reiki-hand-with-rainbow-fire

Reiki deluje na fizično, eterično, astralno, mentalno in intuitivno telo. V praksi to pomeni, da, ko med zdravljenjem v vas teče Reiki, to povzroči zvišanje frekvence nihanja v vseh telesih, kar lahko čutimo kot toploto, mravljinčenje in hlad. Vse, kar ima negativen naboj (bolezen, jeza, strah, negativni miselni vzorci …) ima nizke vibracije, zato jih lahko s pozitivno energijo visokih vibracij dobesedno izrinemo iz našega bivanja in to je proces zdravljenja z Reikijem.

UTEMELJITELJ

Utemeljitelj Reikija je Mikao Usui, ki se je rodil v 19. stoletju na Japonskem. Želel je najti metodo, katera bi učencem omogočala uporabo energije brez strogosti in dolgoletnega urjenja. Začel je uporabljati sistem naravnega zdravljenja, ki je temeljil na Taoistični energijski metodi, le-ta pa je praktikantu omogočala zdravljenje sebe in drugih brez trošenja osebne energije. Sistem je zajemal simbole, afirmacije in sedem glavnih položajev rok, ki so v skladu z glavnimi akupunkturnimi točkami.

Povzeto po literaturi (izobraževanju) Tine Gorjanc.