Te 4 stvari moram pojasniti vsaki ženski

Ločitve oziroma razhodi so težki sami po sebi. V tej kolumni sem zbrala najpogostejše misli žensk o tem, kaj se dogaja v obdobju, ko se s partnerjem razidemo.

Čez vikend sem namreč bila na praznovanju rojstnega dne, kjer smo se punce pogovarjale o marsičem. In tako se mi je utrnilo, zakaj nas tako boli, ko fant reče, da ne želi več biti del te zveze. In sicer:

1. Boli nas naš ego: Pomeni, da si takoj damo vedeti, da nismo bile dovolj dobre za njega, da si ga ne zaslužimo ali da nismo vredne ljubezni. Medtem ko čisto nič od tega ni res. Vedno trdim, da se razidemo z razlogom. Ne zato, da bi ta ‘razlog’ popravili, ampak zato, da se nečesa pri sebi naučimo.Če menimo, na primer, da samo dajemo in ničesar ne prejmemo, je vseeno problem v nas, ker se ne spoštujemo dovolj, da bi si te stvari ‘zaslužile’. Da si razjasnimo – vredni smo veliko in to sami po sebi. To ni dejstvo, ki nam ga nekdo pove, ampak dejstvo, ki mora živeti v nas.

2. Kaj bodo drugi rekli? Ne samo v teh okoliščinah, marsikje se ljudje vtikajo v naše zveze in razmišljanja, nas obsojajo in menijo, da bi sami znali bolje. Spet smo pri tem, da naj pomete vsak svoj prag, ker se tam nahaja ogromno prahu. Opažam, da se nekatere sramujejo prekinitve zveze, v smislu, da niso bile sposobne obdržati partnerja. Ali nas to res dela manj ženstvene? Ko vidimo večjo sliko, vemo, zakaj se je neka zveza končala. Verjetno samo nismo kompatibilni ali pa si tega nismo upali priznati. Vseeno se nas drži neka neumna fama, da smo raje nesrečni z nekom, kot pa sami. Spet, odvisno od posameznika. Kakorkoli pa že pogledamo – ni važno, kaj pravijo. Vseeno ne hodijo v naših čevljih in ne čutijo naših čustev.

3. Strah pred zapustitvijo navezujem na pojav, ko se z nekom razidemo in hitro poiščemo njegovo zamenjavo. Občutek, da smo sami in zapuščeni, nam manjša prostor, jemlje dih in zapira pogled. Ta strah smo prenesli že iz otroštva. Je glavni strah otroka, da ga bodo starši zapustili. Kdo pa želi biti sam? Po drugi strani – je s tem kaj narobe? Imamo čas in energijo le zase, za razmislek in postavljanje temeljev. Čas in priložnost, da začnemo znova, točno na tak način, kot si želimo sami.

4. Nikoli več ne bom našla takega. Ja seveda ne, saj je vsak posameznik enak samo sebi. Kar je čisto v redu, saj očitno nista bila za skupaj. Vsak človek, ki zajadra v naše življenje, ima v svoji prtljagi vsaj eno lekcijo za nas. Ne iščimo njegovih besed in misli, iščimo svojo resnico v tem. Zgodijo se z razlogom in točno tako mora biti. Za nas je tako dobro. Čeprav nas zdaj boli, bo prišel dan, ko nas več ne bo. Bo prišel dan, ko bomo spet nekomu dali priložnost prav zaradi teh lekcij, ki smo se jih naučili. Vsak zakaj ima svoj zato.

Največ kar nam življenje lahko da so možnosti in priložnosti, da rastemo in odkrivamo svojo resnico. Ta je unikatna samo nam in drugim ni podobna. Tako bodimo najprej ljubezni polne do sebe. Takrat nam jo bo tudi okolica, kot naš partner, znala vrniti.

 

Vir: http://www.zenskisvet.si/psihologija/kolumna-te-4-stvari-moram-pojasniti-vsaki-zenski.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja