Skriti recept za srečno in uspešno življenje

Sama sebi sem največji sovražnik. Svetovni, največji sovražnik!

Ta teden me je, čisto vsak dan, Vesolje opomnilo, da le moram še in še delati na svoji samozavesti. Predvsem na dejstvu, da se spoštujem in imam rada. Pa verjeli ali ne, to je čisto prva prva prva misel zjutraj, ko se zbudim, ko še imam kar zaprte očke. Ker se imam rada, res se imam, zato tudi pričakujem od moje okolice, da me imajo radi. Seveda tisti, ki me želijo. Ustavim se po navadi pri tem, kako zelo radi posegamo v odločitve in življenja drugih. Pa kaj nam ni jasno? Kaj jim ni jasno?

Vodite in živite lahko samo svoje življenje! Dajmo si že enkrat zabiti to v glavo. A mislite, da mene nič ne moti, kako vi delujete in kako razmišljate? Me in včasih zelo. Pa sem slučajno… SLUČAJNO upravičena do svojega mnenja? Nisem! To ni moj cirkus in ne moja opica. Res ne. 

Res si ne predstavljam, da bi morala organizirati življenja drugih ljudi, ko pa imam v svojem vsakdanu toliko stvari za postoriti – voditi svojo Mistiko na vse strani in uživati v dnevu. Ma, kdaj se naj sekiram za slab partnerski odnos mojih kolegov? Ali pomanjkanje denarja nekoga, ki ga brezbrižno zapravlja? To ni moj cirkus. In vam povem, ljudem gre to zelo na živce. Ker mislijo, da mi je vseeno za njih. Spet, ni mi vseeno za njih, vseeno mi je za njihove odločitve, ker te odločitve niso moje – niti ne želim, da bi bile. Potegnila sem zdravo mejo in to je res velik dosežek v mojem življenju.

Sama si namreč težave in tegobe drugih ljudi lepo zapakiram v culo in jih nosim s seboj, kakor da so moje. Ja, občutljiva sem, vem. Predvsem sem pa dobra oseba – to pa ponavadi pozabijo omeniti :). Kakorkoli, zato puščam prosto pot moji okolici, naj počnejo, karkoli jim srce poželi. Zato, ker prav to počnem tudi sama. In srečna sem. Prvič v življenju sem srečna in zadovoljna sama s seboj! Sama se odločam, kako bom živela, sama sprejemam odgovornosti in nosim posledice. Nihče drug ni kriv za moje prepire s partnerjem ali za plačilo položnic. Nihče!!! Odločila sem se pred leti, da je moj cirkus moj cirkus in jaz (recimo temu tako) sem samo svoja opica. In to je vse. To je tisti skriti skriti recept za uspešno in srečno življenje:

Ne poslušaj ljudi, ki ti tako radi razlagajo tvojo pot – kako jo postaviti in asfaltirati ter kateri avto po njej voziti. Medtem ko še sami po makadamu vozijo svoj voz, da jih razmetava na vse strani.

Vsak skrbi zase in to je to. Zdrave meje so odlične! Zato jih postavite in ne dovolite, da vam nekdo ureja vaše življenje. Če je živ, pomeni, da lahko ureja samo svoje. Če pa ima preveč časa, pa si naj umisli kak hobi :).

Z nasmeškom v nov dan,

Barbara

Slika: www.pixabay.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja