Nov sloj Zahvale

Sem v procesu spuščanja in odpuščanja. Ne izogibam se več situacijam, ki me potisnejo iz cone udobja, vendar tiho, potiho, plujem skozi, čakam na vrv, ki se je oprimem.

Spomnim se, da me je vedno bilo strah povedati svoje mnenje, ker nisem želela nikogar prizadeti, ker nisem želela, da imajo slabo mnenje o meni. Spomnim se, da sem trmasto vztrajala pri svojem, kričala, da me nekdo sliši. Nekdo. Kdorkoli. Da mi pove, da bo vse ok, da se mi je zgodila nepravičnost, da sem uboga. Vedno znova sem iskala občinstvo, obenem pa stiskala svoj glas, da se kdo ne bi užalil.

Pustila sem, da ljudje hodijo po meni, hkrati pa jokala in iskala potuho. Vse sem dovolila vsem, le sebi ne. V tišini sem iskala razumevanje za to, kar drugi počnejo, jih zagovarjala in sebe potiskala v položaj žrtve. Uboga jaz, kako si upajo.

Danes, lekcija, ki se je začela včeraj, me uči, da znam reagirati mirno. Da znam v miru zagovarjati svoje mnenje, brez tega, da kričim o nepravicah. Sprejemam občutek nežnosti do sebe, ki ga prenašam na mojo okolico. Tega včasih nisem znala. Postavljam meje, nežne kocke iz sena… Naravne, pa vendar opravljajo svojo nalogo. Ne potrebujem več nekoga, ki mi bo rekel, da sem dobra, uspešna, srečna. Vse to čutim v sebi. Ne primerjam se več. Že tolikokrat sem to rekla, pa vsakič znova čutim nov sloj te hvaležnosti.

Razumem, da ste na drugi strani ljudje, ki čutite toliko kot jaz, morda pa ne enako kot jaz. Razumem vas. Čutim vas. Niste več samo imena na ekranu. In jaz nisem več le nekdo, ki se bori z mlini na veter.

Razumno postaviti meje, ki skrbijo za uravnovešena čustva znotraj umirjenega telesa… To je moj največji dosežek. Ne jezim se zaradi lekcij, ne jezim se, ko me nekdo izigra, saj karma skrbi za vse. Ne jezim se, ko nekdo sitnari, morda si še ni vzel časa za rast. Morda mu grem na živce, ker se me negodovanje več ne dotakne. Morda je ljubosumen. Morda pa le prestrašen narediti naslednji korak k lastnemu zadovoljstvu.

Kakorkoli, to je njegovo. Moje lekcije pa so moje. Zato iskrena hvala vsem, ki mi pokažete lekcijo, snov, pot, besedo, čustvo…na vam unikaten način. Nekdo bi temu rekel nesramnost, izigravanje, mukotrpnost ali kaj podobnega. Jaz temu rečem nova snov novega poglavja. Hvala ❤️

Z vso ljubeznijo, Barbara 💖