Kaj bi naredili, če bi imeli še eno možnost?

 
Slabih lekcij ni. So samo tiste, ki plemenitijo in pomagajo pri osebni rasti. Velikokrat se nam zazdi, da je nek položaj brezizhoden – pa naj bo to služba, partnerstvo, družina, finance ali bolezni.

 
Karkoli se nam dogaja, se dogaja z razlogom, ki povezuje niti našega življenja v celoto.
 
 
Zgodi se, da na svoje življenje nismo dovolj pozorni, zato se nam lahko zdi, da se nekatere stvari odvijejo čisto naključno in brez naše pripravljenosti. A to samo zato, ker svojega življenja ne živimo dovolj zavestno. To pomeni, da dobesedno živimo sami mimo sebe, eden mimo drugega.
In tako minevajo leta. Misli ostanejo v naših glavah, besede in čustva ostanejo neizrečena in naša dejanja neizpolnjena. Zato, ker predvidevamo, da imamo še veliko časa, da začnemo živeti svoja življenja – predvsem svoje sanje in želje.
 
Vse dokler se ne zgodi nekaj drastičnega. Takrat se nam svet ustavi ali podre. Takrat komaj začnemo razmišljati, kje in kdaj smo tako zelo brcnili v temo. Zato bi najraje začeli vrteti čas nazaj in spreminjati svoj svet. Predvsem živeti bolj polno in smiselno. Pa je to nemogoče. Ne moremo nazaj in na novo postavljati svojih prioritet, dajati denarju manjšo moč in si izpolniti željo ali dve. Lahko začnemo od tega trenutka naprej, nazaj pa, žal, več ne bo šlo.
 
Kar se sliši precej klavrno, žalostno in moreče. Vendar to je življenje – kontinuirano zaporedje naših misli, čustev in dejanj. Mi sami ustvarjamo svojo realnost, zato – prej, kot se tega zavemo, hitreje bo naše življenje bogatejše. S tem ne mislim spet denarja, ker ta dolgoročno ne prinaša izpopolnitve, ampak tisto obilje, ki je vsakemu posamezniku unikatno in sveto. Samo njegovo.
 
Zato se ustavite, vdihnite svež zrak in misli ter naredite dober pregled vsega kar ste dosegli. Slabih izkušenj torej ni, so samo tiste, ki nas usmerjajo na pravo pot. Začnite se zavedati, da vam ta čas, ki ga namenjate ljudem in opravilom, ki zavirajo vaš napredek, ne bo več na razpolago.
 
Energija, ki jo trošite za druge, z namenom rešiti tuje težave, bo izpuhtela. In trud, ki ga vlagate – brez teže.
Pomislite, kaj vse bi naredili danes, če bi lahko šli na začetek in ponovili svoje življenje.
 
Ste naredili seznam?
 
No, sedaj se vstanite in pojdite.
 
Ni omejitev in strahu.
 
Ste samo vi, vaši cilj in želje, predvsem pa nova priložnost, da rastete.
 
Tako boste obžalovali manj ali sploh nič. Izživeli boste svoje poslanstvo.
 
Uživajte.
 
Hvaležno, Barbara <3
 
Objavljeno za Revijo Ženski svet (leta 2016)