Boemska chic zapestnica – Ametist

42,50 

Zapestnica ima osnovni obseg cca 18 cm, vendar je po obsegu prilagodljiva (ocenjujem, da do 19 cm, da je še udobna). Kristali so vgrajeni na železno ogrodje, ki objame zapestje, je roza zlate barve (rose-gold) in priporočam, da se vodi ne izpostavlja dalj časa, da ne bo izgubilo barve. Kristali se prečistijo enkrat na mesec do dva, po tekočo vodo (če uporabljate svoje načine prečiščevanja kristalov, potem uporabite svojega). Znano je, da na soncu obledi, zato je potrebna previdnost. Zapestnica je lahkotna, po zapestju ne bi smela drseti, če si jo stisnete do želenega obsega, kristal je pritrjen kar se da trdno na podlago.

Priporočam vsakemu, ki si je na pragu novih odločitev, velikih ali majhnih korakov ali le potrebuje “nekaj” duhovnega navdiha. Ametist je zelo močan kamen, z visoko vibracijo, znan tudi kot talisman osredotočenosti in Uspeha.

Premer ogrodja zapestnice je 6 cm, celotna dolžina kristalov je 3,5 in največji v višino meri 3 cm. Kamni so nepolirani, surovi in naravni – prevladuje vijoličen odtenek, na dveh konicah se zazna belina.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Ametistova zmožnost širjenja višjega uma povečuje tudi ustvarjalnost in strast. Krepi domišljijo in intuicijo ter izboljšuje procese razmišljanja. Pomaga pri asimilaciji novih zamisli, uresničuje misli in prinaša projekte. Ametist je znan tudi kot talisman osredotočenosti in uspeha.

Ametist je izjemen kristal za nošenje na telesu, za uporabo v zdravilnih ritualih in za izboljšanje okolja. Znano je, da na soncu obledi, zato je potrebna previdnost. Prav tako je dobro, da občasno zbistri svojo energijo tako, da kamen za kratek čas drži pod tekočo vodo, hkrati pa potrjuje, da je kamen očiščen. 

Ametist je zelo močen in zaščitni kamen z visoko duhovno vibracijo. Varuje nas pred psihičnim napadom. Energije spreminja v ljubezen. Blokira zemeljske strese in pomirja negativne energije okolja. Ametist pomirja ali spodbuja um. Pri meditiranju nam omogoča, da damo misli na stran in se prepustimo tišini in globljemu razumevanju. Z njegovo pomočjo se počutimo bolj osredotočeni in imamo nadzor nad svojo sposobnostjo. Povečuje prilagajanje novim idejam ter povezuje vzrok z učinkom.

Ametist olajša proces odločanja. Pri duševnem razvoju pomirja in sintetizira, pomaga pri prenosu živčnih signalov skozi možgane. To je koristno, kadar imamo probleme z nespečnostjo, ki jo povzroča pretirano dejaven um. Ščiti nas pred ponavljajočimi se nočnimi morami. Ta kristal izboljšuje spomin in motivacijo. Pomaga nam lahko, da se spomnimo in razumemo sanje ter omogoča vizualizacijo postopka.
Ametist išče ravnotežje med vzponi in padci, spodbuja čustveno centriranje. Ametist je eden izmed najbolj duhovnih kamnov. Spodbuja ljubezen do božanskega, spodbuja nesebičnost in duhovno modrost.

Odgovornost kupca je, da izdelke uporablja varno in primerno namenu končnega izdelka. Za morebitne posledice nepravilne uporabe je odgovoren izključno kupec izdelkov. Ne odgovarjamo za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi napačne uporabe ali neznanja kupca. Podjetje prav tako ne daje nobenih zdravstvenih zagotovil glede učinka ponujenih izdelkov. Izdelki niso namenjeni zdravljenju ali lajšanju kakršnihkoli bolezni ali drugih zdravstvenih težav.