Zapestnica Asterope (Kolekcija Plejade)

44,00 

“Veliko moči nosiš v sebi, le prepričali so te, da jo moraš iskati drugod. A še nikoli je nisi našla izven sebe, pa, če si še tako iskala. Odgovore, pot in nove smernice že  nosiš v sebi, jih že poznaš. Le zaupati si moraš in si prisluhniti. Tvoja pot je le tvoja odločitev.”

Plejade, znane tudi kot sedem sester, je odprta zvezdna kopica, ki vsebuje srednje stare, vroče zvezde tipa B na severozahodu ozvezdja Bik. Oddaljena je približno 444 svetlobnih let in je med najbližjimi zvezdnimi kopicami do Zemlje. Tako kot nas sonce in luna vodita skozi zbirko, visoka vidljivost zvezdne kopice Plejade služi kot svetloba. In kljub tem različnim zgodbam je ena nit, ki teče skozi vsako, vrednost lepega življenja in kako to naredi naše potovanje samoodkrivanja vidno.  Zvezda predstavlja resnico, svetlobo, ki očitno presega človekovo sedanje pojmovanje, nekaj, kar on le slabo razume; in sedem je število izpolnitve v naravi človeka. Plejade, skupina sedmih zvezd, ki označujejo pomlad ,s “sladkimi vplivi”, ki prinašajo toplo vreme in rast rastlinstva za prehrano človeka, pomenijo človekovo sedanje šibko razumevanje enega življenja in inteligence, ene ljubezni in vodilne moči, ki vedno deluje za večni napredek duše. Nadduša, ki se vedno zamišlja nad zemljo in človeško raso, prinaša izpolnitev naravnih procesov in vse dviguje k duhovnemu razumevanju, zavesti in izražanju. Ozvezdje Plejade je vseskozi predstavljeno zaradi svojega mitskega pomena in trajnega vtisa. S kolekcijo, osredotočeno na veselje svetlobe, ki jo vidimo po temi, kosi Plejade ponujajo osvežujoč sijaj in iskrico, ki vas vodijo na poti. V grški mitologiji so bile Plejade sedem sester, ki so bile iskane zaradi svoje lepote in milosti. Zeus je to prepoznal in sestre spremenil v golobe, zaradi česar so jih postavili med bleščeče zvezde.

Grško ime Asterope pomeni ‘zvezda’ in tradicionalno je prikazana kot ena šibkejših sester, morda zato, ker je ta zvezda ena od dveh, ki sije manj svetlo kot druge. Poznana je kot Hesperia – so nimfe večera in zlate svetlobe sončnih zahodov, ki so bile “hčere večera” ali “nimfe zahoda”. Imenovali so jih tudi Atlantide.

Zapestnica je raztegljiva in primerna za vse ljudi. Dolžina zapestnice je narejena na 18,8 cm, notranji obseg zato meri nekaj manj. Zapestnice žal ne gre prilagoditi glede na obseg. Enkrat na mesec kristale umiti pod hladno vodo, hraniti in uporabljati na suhem. Kristali so naravni in med seboj različni po intenzivnosti barv in oblik. Zapestnica je del Kolekcije Plejade – omejena izdaja.

Ročno izdelano. Vse pravice pridržane.

Rdeči jaspis je polirane površine in AAA kvalitete. Velikosti je nekje 10x12mm. Moder Kalcit je velikosti 6 mm, je facetiran in izjemno lepo odseven. Kot vmesnik je uporabljen facetiran temni Hematit. Vsaka zapestnica je unikat in se ne more ponoviti. Slikano je pod belo svetlobo, zato dopuščamo majhno razliko v odtenku, a nikakor v energiji.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Rdeč Jaspis so častili starodavna ljudstva in civilizacije po vsem svetu kot svete in močne kamne zaščite, tako za fizično kot za duhovno področje. Znani so bili kot” prinašalci dežja” in negovalci, zdravilci duha in kamni poguma in modrosti.  V preteklosti je bil Rdeči Jaspis znan kot kamen živahnosti in vzdržljivosti, talisman bojevnikov in promotor pravičnosti, zaščite in življenja. Zato bi naj čistil kri, umiril pulz in povečal plodnost. Poznan je tudi kot t.i. menstrualni kamen, saj je ravno zaradi svojih lastnosti, podpornik maternice in nežnega očiščevanja.

Danes je rdeči jaspis še vedno znan kot kamen vzdržljivosti, nežen, a vitalen stimulator chi ali življenjske sile, ki prinaša fizično moč in energijo, vzdržljivost, osredotočenost in odločnost. Njegova stalna frekvenca pomirja čustveno telo in ustvarja trajno, stabilno energijo za izboljšanje zdravja ali premagovanje bolezni, postavljanje ciljev in sledenje do zaključka, soočanje z neprijetnimi nalogami in pogum za odpravo napak.

Rdeči jaspis aktivira osnovno čakro in spodbuja dvig kundalini energije skozi čakre, čiščenje in krepitev avre. Je kamen strasti, uporaben za obnovo in pomlajevanje libida ter za izražanje ustvarjalnih idej. Nosite  rdeči jaspis, da ublažite stres in se ponovno povežete z zemeljskimi energijami. Njegov čistilni učinek odpravlja negativnost, jo vrača k izvoru in stabilizira avro. Je idealen za pomiritev živcev in ponovno vzpostavitev ravnovesja. Rdeči jaspis je kamen opolnomočenja, ki prinaša moč, da se upremo čustveni prevladi drugih, in daje pogum za premagovanje ovir.

Kalcit je močen ojačevalnik in čistilec energije. Če ga postavimo v sobo, čisti negativne energije iz okolja in povečuje našo energijo. Znotraj telesa odstrani zastajajoče energije. Spekter barv očisti fizično in subtilna telesa. Kalcit pospešuje razvoj in rast. Ko se poveže z višjo zavestjo, omogoča odpiranje višji zavesti in psihične sposobnosti, kanaliziranje in izven-telesne izkušnje. Pospešuje duhovni razvoj in omogoča duši da se spomni izkušenj, ko se vrne v telo.
Kalcit povezuje čustva z razumom, ustvarja čustveno inteligenco. Ima pozitiven učinek na ljudi, ki so izgubili upanje ali motivacijo. Premaguje lenobo in pomaga, da postanemo bolj energični na vseh področjih. Pomirja um, uči dobre presoje in analize, spodbuja uvid in spomin. Omogoča vedenje, katere informacije so pomembne in njihovo ohranjanje. Daje sposobnost, da zamisli spremenimo v dejanja. Je uporaben pripomoček pri študiju.

Hematit je posebej učinkovit pri ozemljitvi in zaščiti. Harmonizira um, telo in duh. Uporablja se med potovanjem izven telesa, ščiti dušo in daje razlog za vrnitev v telo. Ta kamen ima močen jang element, išče ravnotežje meridianov ter odpravlja jin neravnovesja. Raztaplja negativnosti in preprečuje negativnim energijam vstop v avro. Ponovno vzpostavlja mir in harmonijo v telesu.

Odgovornost kupca je, da izdelke uporablja varno in primerno namenu končnega izdelka. Za morebitne posledice nepravilne uporabe je odgovoren izključno kupec izdelkov. Ne odgovarjamo za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi napačne uporabe ali neznanja kupca. Podjetje prav tako ne daje nobenih zdravstvenih zagotovil glede učinka ponujenih izdelkov. Izdelki niso namenjeni zdravljenju ali lajšanju kakršnihkoli bolezni ali drugih zdravstvenih težav.