Naj bo danes Preprosto

Prebudila sem se v prelepo sončno jutro in prešinilo me je, kako zelo kompliciramo življenje. Zdi se, da si še nikoli prej nismo tako oteževali vsakdana, kot si ga zdaj. Zdi se, da so bile generacije, ki so živele leta poprej, dosti bolj spontane in pogumne kot smo mi. Seveda ne želim posploševati na vse ljudi, seveda nismo vsi enaki; kar je pravilno, ampak za večino pa lahko kar trdim, da smo bolj preplašeni.

Iščemo sodbe in potrditve v zunanjem svetu, pri sorodnikih in prijateljih, prestrašeno poslušamo kaj vse se v svetu dogaja in temu verjamemo. Verjamemo, da nimamo vsi enakih možnosti in da se nekateri rodijo privilegirani in obsijani s srečo. Pa temu ni tako. So tisti, ki živijo svoje življenje in tisti, ki si želijo, da bi ga znali.

Tudi tiste, ki si upajo nekaj narediti, so drzni ali preprosto živijo svoje sanje, po navadi kar označimo za ljudi, s katerimi je nekaj narobe. Pa ni. Ne bi rekla, da je nekaj s tabo narobe, ker si upaš. Pa tudi ne toliko, da bi si neko stvar upal, ker nismo kaskaderji in se vsak dan ne spuščamo po klifu navzdol. Ampak, da preprosto začnemo ustvarjati svoje življenje, kot si ga želimo. In predvsem si uresničimo želje, vsaj tiste srčne. Zato še nismo drzni. Zato smo živi in smo ljudje.

Prejela sem sporočilo, da prejmemo življenje v najem – saj se reinkarniramo, živimo in takšnega kot je, tudi zapustimo. In na ta dejstva ne moremo vplivati. Vplivamo lahko le na to, kako ga bomo živeli in izkoristili. Poskusimo se tega dejstva zavedati vsak dan in vsak trenutek. Predvsem v težkih. Ko živimo lepe trenutke, se nam zdi, da smo vsemogočni in nič na svetu nam tega ne more vzeti. Zato se zavedajmo minljivosti in unikatnosti življenja, ki nam je bilo dano – v vsakem položaju, ko se želimo kregati; vsakič, ko želimo dokazovati svoj prav; vsakič, ko želimo čisto znoreti na nekoga v prometu ali trgovini; vsakič, ko nam rahlo popusti zdravje in še bi lahko naštevala.

Očitno nam vsem želim danes sporočiti, da bodimo pogumni in zaupajmo svoji intuiciji. Zaupajmo, da lahko živimo svoje sanje, tudi, ko se zdijo še tako nemogoče ali oddaljene. Tudi sama že leta vem, kaj je moje poslanstvo. In temu sem se zelo izogibala. Težko se je izpostaviti in povedati svojo zgodbo, saj se zdi, da sem edina svoje vrste in se ne znam poistovetiti s širnim svetom. Pa ni tako. Bolj, kot se zapiramo v sebe in potiskamo višji jaz globoko pod površje, bolj težko bomo živeli tisto, za kar smo tukaj. Ni treba biti vrhunski športnik, znanstvenik, najboljši, največji in najbolj bogat v očeh javnosti. Za nas je že dobro, da smo to, kar si želimo biti. In takrat bomo najboljši, največji in najbogatejši. In tega nikomur več ne bomo dokazovali in ne bomo odvisni od potrdil okolice. Sami sebi smo dovolj.

Užijmo krasen dan, ki je pred nami. Brez izgovorov.

Namaste,

Barbara

Slika: www.pixabay.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja