Dovolj imam!

Kolumna za Revijo Ženski svet

A se kdaj vprašate, kje je meja? Kdaj postaviti mejo? In predvsem kdaj je dovolj? A dopuščate, da se vam stvari dogajajo, katerih nočete, seveda pa vseeno ob tem krivite druge? Kje je meja in kdaj je dovolj?

Preprosto takrat, ko to ugotovite. Odločitve, ki jih sprejemate, so samo odločitve – pomeni, niso dobre ali slabe, ampak samo so. So dejstvo. So dejstvo, ki bo obrnilo vaše življenje na želeno stran. ‘Napaka’, ki jo tako radi delamo je ta, da se prepustimo našemu egu, da nas spravi na tla in nas tam drži. Da se vrtimo v nekem začaranem krogu, iz katerega nimamo izhoda. Odgovor na vse to so ogledala. Naša notranjost se blešči v zunanjem svetu. Zakaj je vaša okolica polna drame? Zato, ker ste sami v sebi toliko nemirni. Zakaj mislite, da je drugim ali meni, tako lahko v življenju? Zato, ker sami sebi govorite in čutite, da vam je težko. Zakaj vas nekdo ne ljubi? Ker ste pozabili ljubiti sami sebe. Zakaj nimate denarja? Ker ste v sebi prepričani, da ga niste vredni in si govorite, da ga nimate. Primerov je tukaj ogromno.

Velika skrivnost, ki vam jo razkrivam je ta: v trenutku, ko potegnete mejo, si rečete, da je dovolj … spremenite svojo vibracijo. Dejansko dvignete svojo vibracijo. Sebe postavite na prvo mesto. Sprememba se zgodi v trenutku. Ne bom vam rekla, da zdaj ponavljajte afirmacije točno 3 mesece in se bo zgodilo. Dejansko imate vse v svojih rokah. Če nočete poslušati prijateljice, kako naklada in najeda o problemih, vstanite in pojdite. Boste zaradi tega nesramni? Verjetno res, v njenih očeh. Za vas bo to pomenilo, da cenite svoj čas, ki ga ne želite zapravljati in vlagati v negativno energijo. Če pogledate paralelni svet: kaj se dogaja, ko počnete stvari, ki jih nočete? Pa vzemimo primer tečne prijateljice. Kot prvo, če jo tako obravnavamo, potem vemo, da ne more biti naša prijateljica. Torej sedimo, poslušamo, poskušamo zaman pomagati in vlečemo slabe emocije nase. Na koncu ne naredimo ničesar. A se v tem primeru imamo radi? Smo na prvem mestu? A ne bi raje nekje, v paralelnem svetu, raje z nasmehom spili kavico, se smejali in bili veseli?

Ne trdim, da je življenje pravljica in da problemi ne obstajajo. Želim sporočiti le, da se sami odločamo, kako bo naš dan potekal. Sami si izbiramo ljudi in dejavnosti. Sami si izbiramo čustva in misli. Sami oblikujemo občutenja in svojo realnost. Sami smo odgovorni za svoje življenje.Ko to ugotovite, potem boste točno vedeli, kdaj potegniti mejo.

In počutili se boste odlično! Garantiram.

Namaste.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja