Danes kuharica, jutri astronavt?

Kolumna za Revijo Ženski svet

Navdih za to kolumno je prišel v sekundi. Vprašala sem se, kako bi nekomu pojasnila, kako naj spremeni svojo realnost. Kako naj živi sebe, svojo iskreno željo in voljo, svojo strast in sanje. 

Torej, večina ljudi misli, da so spremembe velike in takojšnje. Mislijo tudi, da ker so mislili, čutili in delali iste stvari 30 let, da jih bodo čez noč spremenili. Ne, ne moremo biti en dan kuharica in že naslednji dan astronavt. Vrglo bi nas. Šokirani bi bili. Tako hitro bi zapustili cono udobja, da bi nas iz strahu kar katapultiralo nazaj v njo. O velikih spremembah lahko govorimo na dolgi rok – meseci ali leta. Zase lahko rečem, da nisem ista punca kot takrat, ko sem začela s spremembo slabih 10 let nazaj. Vendar teh sprememb v tistem času nisem zaznavala. Nisem jih niti opazila, ker sem se toliko borila in plazila ter iskala odgovore. Ne vidimo tega tako hitro. Ko gledam nazaj, si rečem, da pa sem res delala stvari drugače in danes sem morda lahko ‘a’ od astronavta. Pred leti si nisem drznila misliti, da bom uspela vse to narediti, kar sem naredila do sedaj. Ironično sem potihoma na te dosežke upala, le strah mi je meglil pogled.

Ko sem začela verjeti vase, da lahko sama uspem in si uresničim želje, ki jih imam, takrat je steklo. A v njih sem najprej morala verjeti. Tako sem se naučila, kaj dejansko pomeni ta slavni zakon privlačnosti.Da sem si nekaj tako želela, da sem si prav to priklicala v svoje življenje. A ne naenkrat. Priklicala sem si ljudi, situacije, izkušnje in poznanstva, ki so me pripeljale do uresničitve teh želja.

Še vedno sem jih manifestirala sama, razlika se je kazala le v tem, da sem o njih začela na glas sanjati. In nisem več poslušala ljudi, ki so mi govorili, da to tako ali tako ne gre, da v tem ni denarja, da to ni dobra pot zame. Ne iz principa, zgolj iz samega zanimanja sem se temu uprla in dala možnost Vesolju, ki mi je pri spremembah sledilo.

Nihče ne pričakuje, da bomo vse naredili v enem dnevu. Za začetek si dovolimo le 5 min na dan, da preizkusimo to, kar si želimo. Naj bo teh 5 minut na dan naša nova mantra, ki se bo počasi razvila v uro, dve, tri, dan, mesec, leto … življenje.

Vse dobro vam želim!

Namaste.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja