Notranji mir je moja največja moč

Kolumna za Revijo Ženski svet

Zanašamo se na vseh 5 telesnih čutov, vsak dan in brez dvoma. Zaupamo jim in se na njih opiramo.

Svet je še vedno mnenja, da z vojno ustvarjamo mir, da zdravila ozdravijo vzrok bolezni, da ti oseba lahko spremeni življenje in da je otipljiv svet eden in edini. Da več kot to ne obstaja.

Zakaj potem hrepenimo po še in po več?

Zakaj dajemo denarju to neprecenljivo vrednost in moč?

Zakaj menimo, da bomo mirni, ko bomo opravili določene korake, katere ‘moramo’ prehoditi, da smo na ‘pravi poti’?

Zakaj je končni namen naše poti cilj in ne pot sama?

Zakaj neprenehoma stojimo na mestu in dajemo vajeti svojega življenja v tuje roke?

Ker smo tako bili naučeni. To so naši vzorci. To je naučen smisel življenja, medtem ko svojega celo življenje iščemo. Zato smo tudi notranje razklani in se gibljemo med obema skrajnima točka, ravnovesje pa tako stežka ulovimo. Zato ker prej poslušamo vse ljudi okrog sebe, kot pa naš notranji glas. Ker sledimo, želimo biti kot drugi, hrepenimo po življenju naših bližnjih in ljubosumno opazujemo sosedovo zelenico.

Vse to je prav nasprotno od našega prvobitnega namena – hoditi po lastni poti in živeti namen zaradi katerega je naša duša pristala v našem telesu. Notranji mir je nek ideal, po katerem sem sama hrepenela celo življenje.Verjamem, da je tudi eden izmed mojih večjih izzivov in obenem nagrada za moje trdo delo. Vendar ko ga enkrat dosežeš, ugotoviš, da to ni cilj. Ni niti blizu cilja.

Je orodje, ki ti v življenju koristi. Je tvoje vodilo in stabilnost. Je ravnovesje. Ni pa cilj. Notranji mir je potrebno vzdrževati, hraniti in zalivati. Meditirati, se poslušati in slediti sebi. Se spoštovati in ljubiti. Tukaj najdemo svojo moč. Vidimo, da se strahu lahko umaknemo, ker nas naš občutek v prsih vodi in nam pove kaj je za nas dobro in kaj ne. Ne obstaja splošnost in univerzalnost notranjega miru. Ta je vsakemu svoj in unikaten.

To je naš notranji kompas, ki nam pove katerim situacijam ubežati, s katerimi se soočiti, kaj početi v življenju in kako, komu zaupati in predvsem, z njegovo pomočjo se postavimo na prvo mesto in ustvarimo svoj prioritetni sistem.Mir se manifestira v našem življenju. S pomočjo našega kompasa dvigujemo vibracijo in pritegnemo v življenje vse, kar si želimo.

Notranji mir je veliki nasprotnik strahu. Ker ko čutimo mir, ne občutimo strahu. Občutimo pa neizmerno moč, brezmejnost in da je svet na dosegu rok. In je, tukaj je, vse okrog nas, pa se ga vendar bojimo. Ker prej zaupamo temu, kar slišimo, vidimo, vonjamo, okusimo in zaznamo, kot pa svojemu lastnemu občutku.

Z lahkoto spreminjamo svoj svet, ko pogled usmerimo vase in vso tisto energijo, ki smo jo prej neuspešno porabili za druge, porabimo zase. Za svoj napredek, svoje raziskovanje in udejanjanje poslanstva. Ko lahko brez slabe vesti živimo sebe, ne da bi pozornost polagali na tuja mnenja. Ne bomo vsem všeč, nikakor in nikoli. Ne bodo verjeli v nas, zato verjemimo sami vase. Vsem tistim, ki ni uspelo, se bo naša pot zdela nesmiselna in nam bodo znali povedati vse nesmisle sveta.

Pa vendar bo vsak, ki je uspel, znal reči: „Pojdi in poizkusi“. Vse, kar se lahko zgodi je to, da uspeš ali pa dobiš novo priložnost.

Poslušajte se, v sebi nosite vse, kar v danem trenutku potrebujete.

Namaste.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja