Koraki do Enosti

“Poglejmo, kako živimo v resnici vsako pot: preko Čutenja, Razmišljanja, Delovanja in Obstoja. Obstoj pokaže Pot vsakič, ko negujete svoje sebstvo bolj kot ego. “Jaz” je skupek vsega, kar se je zgodilo od dne, ko ste bili rojeni. Vaša prava identiteta je občutek obstoja, čist in enostaven, ki mu bomo rekli “jaz sem”. 

In slednje je – Začenjam znova. To pomeni, da se odpovemo starim stališčem, ne svoji posesti.

Ko se vaše srce do konca zasiti nasilja in razdeljenosti v svetu, je začeti znova edina možnost. Prenehajte gledati odsev in se obrnite k viru. Univerzum je, kot vsako ogledalo, nevtralen. Odseva vse, kar pač stoji pred njim, brez razsojanja ali pohabljanja. Če temu zaupate, potem ste sprejeli odločilen korak k odpovedi. 

Odpovedali ste se verovanju, da ima zunanji svet moč nad vami. Kot pri vseh ostalih stvareh na poti k enotnosti, je živeti to resnico tisto, kar jo bo naredilo resnično.”

Razumete? 

Ta odlomek sem vzela iz knjige Deepak-a Chopre Knjiga skrivnosti, govori pa o korakih, ki vodijo k Enosti, jaz rada rečem uravnovešenosti. Predvsem, da naša Zavest, sebstvo oz. jaz sem, nosi popolnoma vso znanje, ki ga potrebujemo, da učinkovito živimo dobro Življenje. Pa vendar to pomeni, da bi morali najprej in vedno na prvem mestu poslušati sebe, si zaupati in se predvsem imeli neizmerno, brezpogojno radi. Pa se imamo? 

Ali raje vse to, kar bi si najprej morali zaslužiti sami, dajemo v svet, med ljudi, morda tudi med tiste, ki si tega ne zaslužijo?

Predvsem pa to… Kako lahko dajemo drugim nekaj, kar sami do sebe niti ne občutimo. Kako lahko učimo nekaj, česar ne izkusimo? Kako lahko ljubimo brezpogojno, če sebe ne znamo? Kako lahko verjamemo in zaupamo svojemu občutku, če si ne znamo niti prisluhniti?

In še in še…

Vse se začne pri nas Samih. Pri viru, ki smo mi. V naši esenci, v naši duši, ki išče izkušnje v tem materialnem svetu, zato da nadaljuje svoje učenje. 

Pustimo ji prosto pot, dajmo ji platno, da ustvarja.

Z vso ljubeznijo, Barbara ❤