Svet brez razlik…

Razmišljam na glas…

Na dobro jutro se zabijem v prebiranja komentarjev o tem ali jesti meso ali ne… Kdo je boljši, vegani ali nevegani, ob tem, da bi si morali sami naloviti živali in jih klati… In tako naprej… In potem ti isti ljudje pridigajo o zakonu privlačnosti, svobodni volji, višji zavesti, o kreaciji, manifestaciji… Nič narobe, saj vsak ima svoje mnenje.. Temu so socialna omrežja namenjena… Vseeno pa niso namenjena temu, da drugemu vsiljujemo svoje mnenje… Kaj je za nekoga drugega prav… Kako je “pravilno” življenje.

Ker kako je pravilno življenje? Alkohol, cigareti, droge, nasilje, prebutana žena in otroci, laži, prevare, kraja, vojne in vse ostale skrajnosti so njam njam… Meso pa fuj?

Toliko stvari je na svetu, ki jih lahko izboljšamo, ko stopimo skupaj in ko se med seboj dejansko sprejmemo.

Pred dnevi sem gledala Ellen DeGeneres show, kjer je kazala en posnetek, kako je na tekmi z Georgem W. Bushem, bivšim republikanskim predsednikom… In ji je nekdo napisal, da ko vidi njo (homoseksualko) in njega sedeti skupaj, verjame da je za nas še upanje. In Ellen je na to samo dejala… “Ko vam rečem, da bodite prijazni drug do drugega, vas ne etiketiram… Samo bodite prijazni.”

Samo spoštujte se in sprejmite dejstvo, da smo med sabo različni. A je to tako težko?

Jaz se teh debat ne grem… Tudi neham slediti tem ljudem in potem je moja FB časovnica kar naenkrat bolj prijazna. Resnično ne da se mi nervirat za tuje nervoze. Ni mi tega treba.

Nisem zato na svetu.

Ellen bi rekla “Be kind to one another”. Jaz bi pa še dodala… Sprejmite drugačnost.

Z vso ljubeznijo, Barbara 💖