Živi, kakor da je to tvoj zadnji dan

A ni bolje, da živiš, kakor da je tvoj prvi? Da z navdušenjem ogleduješ svet okrog sebe, se veseliš poslastic, ki ti jih deli dan in z veliko vnemo delaš prve korake?

A ni bolje, da se veseliš vsakega naslednjega podviga in dneva, ki sledi? A ni bolje tako, kakor da si rečeš, da si preživel že vse in da te več nič ne more presenetiti?

Vsekakor pomaga, da svoje »probleme« poimenujemo »Izzivi«. Otrok nikoli ne reče, da ima problem, razen, če to sliši od odraslega. Otroci nimajo problemov, ker je za njih, v njihovem svetu, vse preprosto. Če želijo biti svetovno znani pevci, to preprosto so – vzamejo krtačo za lase, se postavijo pred ogledalo in pojejo. Ne potrebujejo platinastih albumov, stilistov, frizerjev in agentov. Ne potrebujejo potrditve. Ne potrebujejo glasnih aplavzov in trepljanj po ramenih. Oni preprosto so zvezde. Mi (odrasli) pa smo tisti, ki kompliciramo. Ker nekaj ni tako, kot bi »moralo biti«. Ker smo prestari, da začnemo z novo kariero ali nimamo tega in onega. V glavnem, imamo pa izgovore.

Ogromno bi se lahko naučili od otrok, če bi jim le kdaj pa kdaj prisluhnili. Oni vidijo svet neomejenih možnosti. Za njih noben dan ni zadnji, ker živijo, kakor da je njihov prvi.

Ne bom pozabila, ko sem v enih izmed knjig Louise Hay prebrala, da je bila stara 58 let, ko je ustanovila Hay House podjetje, založbo, ki še danes zalaga ogromno odličnih knjig. V začetku njenih 80ih let se je naučila uporabljati računalnik in še danes vsak dan meditira ter se počuti mladostno, kot kdajkoli prej. Hočem reči – naše življenje bo takšno, kot si ga bomo zastavili. Lahko si stvari poenostavimo in se smejimo brez slabe vesti. Lahko odkrivamo novosti in se ne jezimo. Lahko smo navdušeni, da lahko živimo še en dan in se veselimo še ene nove spremembe, ki bo začinila naš vsakdan. Lahko smo srečni, ker smo lahko.

Lahko pa izberemo kakšno drugo možnost. Izbira je, kot vedno, samo naša 😉

Namaste,

Barbara

Slika: https://pixabay.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja