Razmišljaj s svojo glavo

Danes me je prebudila misel, da ko ljudi obsojamo, takrat do njih ne čutimo ljubezni. Včeraj sem si ogledala oddajo Preverjeno, tisti del o ljudeh, ki so bili žrtve psihičnega in fizičnega nasilja, pa tudi en gospod, ki je nasilje izvajal, je povedal svojo zgodbo. Vse, kar sem čutila ob poslušanju zgodb, je bilo razumevanje. Koliko je takšnih zgodb, tudi moje odraščanje je bilo vpeto v takšne zgodbe, pa vendar danes ne obsojam. Menim da, ko smo duhovno zreli, da določene vzorce presežemo, se ti pojavijo. Prepričana sem tudi, da smo si svoje starše izbrali, da smo si izbrali družino, v katero smo se rodili in iz tega vidika ne morem obsojati nobenega. Ko sem tole dejansko ozavestila, sem začutila neizmerno moč in priložnost, da speljem svoje življenje po svoje. Ker sem dejansko sprejela, da so vse te hude stvari le priložnost, da zrastem in prerastem vse to, kar mi želijo servirati. Takrat sem se ponovno rodila.

Zelo sem dovzetna za besede, ki mi jih ljudje izrečejo. Zato tudi posebej ne sprašujem za mnenja ljudi, če me to resnično ne zanima. Od vsakega, ki je v našem življenju, se lahko nekaj naučimo. Pa ne mislim tega, da poznamo vsako podrobnost njenega ali njegovega življenja, ampak da vse tisto, kar se nas dotakne iz življenja drugih, oblikujemo v nekaj, kar nam bo v našem koristilo.

Zato še danes, ko me kdo želi v kaj prisiliti ali prepričati, se zaprem v svoj svet… Ker resnično verjamem, da izhajajo iz lastnih prepričanj in da s svojo silo želijo pomagati “nečemu, kar oni sami mislijo, da potrebuje njihovo pomoč”. Vsak vidi svet po svoje, zato ne želim obsojati. Moja draga babi, ki se je pred tedni poslovila, mi je vedno znova povedala, ko mi “življenje ni šlo”, da imam svojo glavo s katero naj razmišljam in ni človeka na tem svetu, ki mu karkoli dolgujem ali da se zaradi njih počutim slabo. “Pokimaj in naredi po svoje.” 

Danes še samo dodajam temu – “ne obsojaj”. Nikoli ne vemo kakšne možnosti so imeli ljudje, kaj vse sem jim je v življenju zgodilo, zato tudi težko obsojamo vse izbire, ki so jih naredili. Tukaj dobro ali slabo ne obstaja. Le nova priložnost, da presežemo stare vzorce in ustvarimo nove.

Z vso ljubeznijo, Barbara ❤